Krāpnieki un sankcijas: jaunas krāpšanas shēmas

Krāpnieki vienmēr uzmanīgi seko jaunumiem un reaģē uz jebkādām izmaiņām, izvēloties svaigas leģendas, lai maldinātu gullible cilvēkus. Mēs sakām, kādas jaunas shēmas izmanto izkrāpšanu

"Noformēsim jums karti apmaksai ārzemēs"

Šādi priekšlikumi sāka parādīties pēc tam, kad radās problēmas ar Krievijas Visa un MasterCard maksājumu kartēm ārzemēs, ārvalstu interneta veikalos un pakalpojumos.

Krāpnieki sola cilvēkiem palīdzēt attālināti atvērt kontu ārzemju bankā un saņemt karti-virtuālu vai uz plastmasas ar sūtījumu pa pastu. Tiem, kas vēlas, jāsniedz pases dati par valsts pilsoni un pasi, kā arī jāmaksā komisijas maksa par starpnieku pakalpojumiem.

Daži krāpnieki nāk klajā ar sarežģītākām shēmām. Piemēram, viņi iesaka veikt tiešsaistes interviju, lai atvērtu kontu ārvalstu bankā. Un par šo procedūru tiek prasīta jau apaļa summa.

Kas notiek: neviena karte krāpnieki nesūta. Bankas neatlīdzina zaudējumus, kad klienti paši tulko naudu krāpniekiem. Lai mēģinātu atmaksāt samaksāto, Jums būs jāsazinās ar policiju un pēc tam tiesā, ja krāpnieki parasti var noķert.

"Tulkosim naudu ārzemēs"

Krāpnieki apgalvo, ka visi starptautiskie pārskaitījumi ir aizliegti. Bet, ja jūs nosūtīsiet naudu viņiem, viņi" ar saviem kanāliem " tos pārsūtīs saviem draugiem un ģimenei vai maksās par precēm un pakalpojumiem ārzemēs. Dažreiz scammers pat sīki apraksta, kā tieši viņi gatavojas apiet sankcijas: piemēram, ar savu naudas konvertēšanu uz kriptogrāfijas valūtu.

Kas notiek: kad nauda nonāk noziedzniekiem, tie pazūd.

Patiesībā tulkojumi nav aizliegti,bet ir ierobežoti. Mēnesī jūs varat nosūtīt kontā ārzemju bankā sev vai citai personai līdz 1 miljonam ASV dolāru vai ekvivalentu citā valūtā. Papildus tam-līdz 10 000 ASV dolāriem mēnesī vai līdzīgu summu citā valūtā var nosūtīt, izmantojot katru starptautisko naudas pārvedumu sistēmu.

Ja jums ir jāmaksā par precēm vai pakalpojumiem ārzemēs, to var izdarīt saskaņā ar ārvalstu organizācijas rekvizītiem. Tikai iepriekš norādiet savā bankā, vai tas veic darījumus vēlamajā valstī.

"Pārdosim skaidras naudas dolārus"

Lai gan bankas tagad var pārdot dolārus, eiro un citas ārvalstu banknotes, bet nauda to kasēs bieži vien vienkārši nav. Tajā pašā laikā internetā ir priekšlikumi par valūtas pārdošanu, dažreiz pat ļoti izdevīgiem kursiem.

Kas notiek: var būt paveicies, un jūs patiešām apmainās ar savu valūtu pret ārzemēm par apsolīto cenu. Bet bieži vien sanāksmē scam mākslinieki sāk kaulēties un pārspīlēt kursu ar dažādiem attaisnojumiem. Pastāv arī risks saslimt ar viltojumiem.

Valūtu pirkšana un pārdošana ar rokām ir aizliegta ar likumu. Ja tiesībaizsardzības iestādes nozvejas jums par šo lietu, jums draud naudas sodu. Tikai summas apmērā, kuru vēlaties apmainīt.

"Pārdodam izejošo zīmolu paliekas"

Tiklīdz ārvalstu uzņēmumi ir sākuši apturēt pārdošanu vai atstāt tirgu, tīklā ir daudz vietņu ar priekšlikumiem iegādāties nepārdoto apģērbu, apavu, sīkrīku, sadzīves tehnikas un citu lietu paliekas. Bieži vien šādus piedāvājumus var redzēt arī reklāmu vietnēs. Pārdevēji atzīmē, ka jums ir pēdējā iespēja iegādāties šī zīmola produktus un dažreiz pat sola fantastiskas atlaides, jo, piemēram,"aizver noliktavu".

Kas notiek: visbiežāk šādas vietnes izrādās pikšķerēšanas-tās piesaista lietotāju karšu datus, lai pēc tam nozagtu viņu naudu. Arī reklāmu portālos ir liela iespēja tikties ar krāpniekiem.

Izmantojot vispārēju uztraukumu, pastiprinājās arī viltojumu tirgotāji. Aizsegā sākotnējā lieta, jūs varat sūtīt viltojumu.

Pārdošana oficiālajās tīmekļa vietnēs un dažu ārvalstu ražotāju un tirdzniecības tīklu firmas veikalos ir apturēta. Bet ir uzticami tiešsaistes tirgi, kur jūs joprojām varat atrast lietas, kas jūs interesē zīmoliem.

"Instalējiet mūsu VPN, lai piekļūtu bloķētajiem sociālajiem tīkliem un pakalpojumiem"

Scammers nav apiet uzmanību un pieaugošo popularitāti VPN pakalpojumus, kas ļauj slēpt lietotāja atrašanās vietu un tādējādi apiet bloķēšanu tautas interneta resursiem. Bieži vien cilvēki neievēro informāciju par to, ko viņi instalē programmu un kā tā darbojas, kā to izmanto krāpnieki.

Kas notiek: bona fide VPN pakalpojumu izstrādātāji nodrošina saviem lietotājiem datu aizsardzību un konfidencialitāti. Bet, lai atšķirtu godīgu pakalpojumu no krāpnieciskas nav tik vienkārši. Ja jums nav paveicies ar izvēli, tad jūsu dati, kurus ievadīsit, izmantojot negodīgu VPN vietni, var nonākt pie iebrucējiem.

Īpaši bīstami, ja jūs savienot caur VPN ievadīt pilnu informāciju par savu karti, pieteikšanās un paroli no mobilās un tiešsaistes bankas vai jebkuru citu pieteikumu, kur tiek glabāta jūsu personisko un maksājumu informāciju. Saņemot šos datus, scammers var ne tikai tīrīt savus rēķinus, bet arī noformēt kredītus uz jūsu vārdu vai pieprasīt izpirkuma maksu par konfidenciālu informāciju.

Pirms lejupielādējat VPN, rūpīgi pārbaudiet citu lietotāju atsauksmes par šo lietotni, skatiet kopējo lejupielādes skaitu un programmas pastāvēšanas laiku. Ja pakalpojums darbojas vairākus gadus, simtiem tūkstošu cilvēku to lejupielādēja un bija apmierināti, risks nav ļoti liels. Bet joprojām ir rūpīgi jāuzrauga, kādas atļaujas lietotne pieprasa un kā tā darbojas pēc instalēšanas. Lasiet vairāk par to, kā atšķirt uzticamu programmu no krāpnieciskas, lasiet tekstā "mīti un patiesība par mobilo lietotņu drošību".

Bet pat labākais VPN neaizsargās jūs no izkrāpšanu. Finanšu piramīdu un nelegālo finanšu organizāciju radītāji sāka pārliecināt cilvēkus iekļūt savos resursos, izmantojot VPN, iespējams, visu operāciju drošībai. Bet patiesībā viņi to nedara, lai aizsargātu klienta nākotni. Fakts ir tāds, ka banka bloķē piramīdu un nelegālo imigrantu vietnes mūsu valsts teritorijā. VPN ļauj apiet bloķēšanu, un persona riskē iekļūt krāpnieku makšķerē. Ja kāda ieguldījumu sabiedrība pārliecina jūs izveidot savienojumu ar savu vietni, izmantojot VPN, tas ir papildu attaisnojums, lai brīdinātu un apiet šādu uzņēmumu pusi.

"Mēs nopirksim Jums kriptogrāfijas valūtu"

Sakarā ar sankcijām, ieguldījumi ārvalstu vērtspapīros lielākajai daļai cilvēku nebija pieejami, un Valūtas maiņa ir ierobežota. Šādā situācijā krāpnieki vēl aktīvāk sāka piedāvāt ieguldījumus kriptogrāfijas valūtās.

Krāpnieki apgalvo, ka šifrēšana tagad ir gandrīz vienīgais veids, kā dažādot aktīvus un gūt lielu peļņu. Bieži vien krāpnieki spēlē par sankciju tēmu: viņi uzsver, ka ar kriptogrāfijas valūtas palīdzību jūs varat nosūtīt jebkādas summas uz ārzemēm. Viņi atsaucas uz Starptautisko norēķinu ierobežojumiem un ar šo attaisnojumu pārliecina cilvēkus pārskaitīt naudu uz tālruņa numuru vai karti, lai pēc tam starpnieks tos tulko kriptogrāfijā.

Kas notiek: nevienā kriptogrāfijas valūtā krāpnieki neiegulda un nekur to tulko. Tas ir tikai vēl viens attaisnojums, lai piesaistītu naudu no cilvēkiem.

"Piešķirsim augsti apmaksātu darbu"

Sakarā ar loģistikas un finanšu sakaru pārkāpumiem daudzi uzņēmumi saskārās ar grūtībām un bija spiesti samazināt darbiniekus vai samazināt viņu algas. Cilvēki vēršas pie darba meklēšanas vietnēm-un tur viņus jau gaida krāpnieki.

Kas notiek: dažreiz krāpnieki piedāvā Vakances pazīstamu uzņēmumu vārdā, kas, iespējams, paver jaunas filiāles un pārstāvniecības. Bet biežāk viņi piekļaujas augstas peļņas garantijai, un detaļas sola atklāt vēlāk, personīgi sazinoties.

Cilvēki ir spiesti sniegt savus Personas Datus, veikt intervijas ar topošajiem vadītājiem un dažreiz maksāt par apmācību. Bet tad viņiem tiek liegta Nodarbinātība ar jebkādu attaisnojumu vai tiek ziņots, ka viņu uzdevums ir jaunā vietā - jaunu upuru piesaistīšana finanšu piramīdai.

Bieži vien darba devēji piedāvā personai kļūt par "starptautiska uzņēmuma tirgotāju", bet faktiski — ieguldīt naudu apšaubāmos projektos.

Labi pazīstamas darba meklēšanas vietnes parasti pārbauda uzņēmumus, pirms ļauj viņiem publicēt vakanci. Bet, ja persona atstāj savu CV publiskā domēnā, scammers var iznākt pie tā. Un viņi jau saprot, ka personai ir vajadzīga nauda, un viņš, iespējams, iegādāsies iespēju ātri pieņemt darbā vai viegli nopelnīt.

Darba meklētāji riskē ne tikai zaudēt naudu. Ja viņi piekrīt reklamēt nelegālos finanšu pakalpojumus un piesaistīt citus cilvēkus piramīdā, viņi arī izrādīsies noziedznieki — viņi saskaras ar naudas sodiem un pat brīvības atņemšanu.

"Aizdosim naudu neskatoties uz sliktu kredītvēsturi"

Sakarā ar darba zaudēšanu vai ienākumu kritumu daudziem aizņēmējiem ir kļuvis grūti dzēst savus aizdevumus, dažiem jau ir novēloti maksājumi. Bieži vien parādnieki cenšas veikt jaunus aizdevumus un aizdevumus, lai norēķinātos par to pašu, bet viņi saņem atteikumus no bankām un mikrofinansēšanas organizācijām (MFI). Un tad" uz glābšanu " nāk nelikumīgi kreditori, kas ir gatavi izsniegt aizdevumu absolūti visiem, neatkarīgi no ienākumiem, parādu slogu un kredītvēsturi.

Kas notiek: ir viegli iegūt naudu no melnajiem kreditoriem, bet ar tiem ir grūti samaksāt - viņi ņem milzīgus procentus un īpaši aizkavē personu parādu bedrē. Un tad sāk burtiski "izsist" naudu-apdraud īpašuma bojājumus un pat fizisku vardarbību.

Tagad nav labākais laiks, lai ņemtu jaunu aizdevumu, lai atmaksātu veco, pat juridiskajās bankās un MFI, jo aizdevumu likmes pēdējos mēnešos ir palielinājušās. Tātad pārmaksa būs vēl lielāka, parāds tikai pieaugs, un tas kļūs vēl grūtāk atmaksāt.

Tā vietā ir vērts sazināties ar savu banku vai MFI, godīgi atzīt savas finansiālās grūtības un atrast veidu, kā izkļūt no situācijas.

Aizņēmējiem, kuriem ir ievērojami samazinājušies ienākumi, ir likumīgas tiesības uz kredītvēsturi — pusgada pauzi maksājumos par jebkāda veida aizdevumiem un aizdevumiem. Tiem, kas paņēma hipotēku, darbojas hipotēku brīvdienas. Uzziniet vairāk par to, kas un kādos apstākļos var saņemt atlikšanu, lasiet tekstos "kā saņemt hipotēku brīvdienas" un "kā noformēt kredīta brīvdienas, ja esat zaudējis ienākumus sankciju dēļ".

Ja jūsu situācija neatbilst parametriem brīvdienas saskaņā ar likumu, jūs varat lūgt kreditoriem pārstrukturēt parādu-mainīt maksājumu grafiku, lai ikmēneša iemaksas kļūtu iespējams.

Vislielākajā gadījumā jūs varat pasludināt sevi par bankrotu.