Ja pieaugošais kredītu apjoms jūs biedē

Daudzi cilvēki zina situāciju, kad nauda vai nu nav pietiekami, vai ļoti maz. Baņķieri pārliecina, ka labākais risinājums šajā situācijā-kredīta noformēšana. Tomēr, ja parāda summa aizdevējiem laika gaitā tikai pieaug-ir pienācis laiks pārskatīt savu pieeju finansēm.

Bieži vien parādu cēlonis ir nepareiza pārliecība par aizņēmējiem. Tas ir tāpēc, ka to kredītu apjoms pieaug, parādnieka statusu nomāc, un reālā iespēja izkļūt no "parādu bedres" aizņēmējs neredz. Tomēr patiesībā viss ir labojams.
Lai kredītu apjoms vairs nepalielinātos...
  1.  Daudzi ir pārliecināti, ka lielāks ienākumu avotu skaits var nodrošināt gan lielāku peļņu, gan lielāku finansiālo stabilitāti. Attiecīgi, ja naudu ģimenē apvieno abi laulātie, un pat ar vairākiem darbiem katrs-tas ir ideāls variants. Diemžēl tas ne vienmēr notiek. Ideālā gadījumā, ja daļa no peļņas var atlikt kā ietaupījumus. Bet lielākā daļa no mums dod priekšroku tērēt visu summu, ko var nopelnīt. Attiecīgi, pieaug ikdienas izdevumi par pārtiku un rūpniecisko preču iegādi, pieaug kredītu apjoms lieliem pirkumiem (mājokļiem vai automašīnām), iegādāties mēbeles un sadzīves tehniku, arī gribas augstāku kvalitāti un dārgāku. Un, ja viens no laulātajiem zaudēs darbu, un izdevumi būs jāsamazina, atkarība no dzīves ietaupījumu apstākļos būs nepatīkama. Vairāki ienākumu avoti ir lieliski, bet tikai tad, ja tas izdodas izveidot finanšu rezervi.
  2.  Vēl viens parasts uzskats mums-tas ir labāk pirkt, nekā iznomāt. Tas ir diezgan taisnīgs apgalvojums, ja runa ir, piemēram, par dzīvokli vai patiešām nepieciešamo sadzīves tehniku. Bet ļoti bieži tiek nopirktas dārgas lietas, kuras pēc tam tiek izmantotas tikai dažas reizes. Dārga kleita vai kvalitatīva audio sistēma, daudzi tālu no nabadzīgajiem Eiropas iedzīvotājiem izvēlēsies neiegādāt, bet iznomāt. Atteikšanās no nevajadzīgiem izdevumiem ir šiks veids, kā padarīt ģimenes budžetu mazāk ierobežotu.
  3.  Liels kredītu apjoms - nav šķērslis jauna aizdevuma noformēšanai. Patiesībā šodien daži aizņēmēji, nespēj tikt galā ar atmaksu parādu par pašreizējiem aizdevumiem, cenšas atmaksāt ar bankām, pateicoties reģistrācijas jaunu aizdevumu. Zinot to, baņķieri ir kļuvuši biežāk atteikties sniegt līdzekļus aizņēmējiem, kuriem jau ir vairāki aktīvi aizdevumi. Negatīvs atteikums baņķieri ir iespējams, pat tad, ja aizņēmēja kredītvēsture būs pilnīgi nevainojama. Pamatots arguments par kredīta izsniegšanu būs oficiālas izziņas pieejamība par ienākumiem, piesaiste galvotāja aizdevuma saņemšanai vai nodrošinājuma nodrošināšanai.
  4.  Ņemot nelielus ienākumus, ir bezjēdzīgi domāt par ieguldījumiem, un kredītu noformēšana ir nepieciešamība. Faktiski, atlikt naudu ir iespējams gandrīz vienmēr. Piemēram, daudzi pensionāri, kuriem ir ienākumi tikai ļoti pieticīgu pensiju veidā, vienlaikus veiksmīgi atverot un regulāri papildinot banku noguldījumus.

Vēršoties bankā par kredītlīdzekļiem, ir vērts atcerēties, ka parāds kreditoram būs jāpiešķir, turklāt kopā ar uzkrātajiem procentiem. Tāpēc, pirms parakstīšanas aizdevuma līgumu, ir vērts padomāt, vai bankas nauda jums tiešām ir nepieciešams. Jebkurā gadījumā no kredīta noformēšanas ir jāatsakās, ja ikmēneša maksājumu summa pārsniedz 30-45% no jūsu budžeta lieluma.