Biznesa dzīves cikls: 5 attīstības posmi

Mēs saprotam, kā bizness ir līdzīgs dzīvam ķermenim un kāpēc "barot" savu biznesu ar ieguldījumiem, pat ja tas jau ir pieaudzis.

Jebkurš uzņēmums savas pastāvēšanas laikā iet cauri noteiktiem uzņēmējdarbības attīstības posmiem. Gan ģimenes kafejnīcā, gan tiešsaistes apģērbu veikalā, gan tērauda cauruļu rūpnīcā ir līdzīgi procesi un problēmas, ko ekonomisti salīdzina ar dzīvā organisma esamību. No šiem posmiem veidojas pilnīgs biznesa dzīves cikls.

Šāds salīdzinājums ir iespējams arī tāpēc, ka katrā no uzņēmējdarbības posmiem, tāpat kā dzīvs organisms, ir nepieciešams "barot" ar ieguldījumiem, lai tas dzīvotu un attīstītos.

Galvenais ir tas, ka bizness atšķiras no dzīvās būtnes: nāve viņa scenārijā nav obligāta. Un uzņēmējam ir svarīgi saprast, kādā attīstības posmā viņa uzņēmums ir, lai uzzinātu, kā to tālāk audzēt.
1.Pamatnes posms

Jūs atverat biznesu. Tas nozīmē, ka jūs jau esat novērtējuši idejas dzīvotspēju, ņem vērā visus riskus, uzskatījāt, kādi izdevumi jūs gaida sākumā, un uzrakstījāt finanšu plānu.

Dibināšanas stadijā jūs reģistrējat IP vai LLC, pieņemat darbā komandu, meklējot pirmos klientus. Šajā brīdī projektam ir nepieciešams finansējums. Jūs varat atrast savus avotus dažādos veidos-viss būs atkarīgs no uzņēmējdarbības veida un jūsu priekšstata par to, kā biznesam vajadzētu attīstīties.

Kā piesaistīt naudu?

Vismaz daļa no sākuma kapitāla Jums būs nepieciešams, lai savāktu sevi: uzkrāt naudu vai, piemēram, pārdot nekustamo īpašumu. Ja nav pietiekami daudz personīgo ietaupījumu, finansējumu var atrast šādos veidos:

1. Lūgt valsts atbalstu

Ja jums ir bizness, kas ir nozīmīgs reģionam, tad jūs varat lūgt finansiālu (un ne tikai) palīdzību no valsts ar īpašām uzņēmējdarbības atbalsta programmām.
2. Savākt nepieciešamo summu, izmantojot kopfinansējuma "kolektīvais finansējums" pašā projekta sākumā var strādāt, ja jums ir radošs projekts vai neparasts produkts - jūs ražojat kaut ko, ko vēlaties nekavējoties pasūtīt.
3. Atrast riska investoru
Ar tehnoloģijām saistītā starta stadijā ir iespējams piesaistīt riska investoru. Tas parasti ir tehnoloģiju speciālists, kurš iegulda savus resursus strauji augošajos jaunizveidotajos uzņēmumos, cerot uz lielāku peļņu. Resursi ir ne tikai nauda, bet arī zināšanas. Investors var piedāvāt attīstības stratēģiju, meklēt un apmācīt speciālistus, atrast nepieciešamos kontaktus-lai ātrāk sasniegtu rezultātu un atgūtu savus finanšu ieguldījumus.
Uzsākot uzņēmējdarbību ar riska investoru, ir vērts vismaz 50% ieguldīt atsevišķi, pretējā gadījumā pastāv liela iespēja, ka jūsu partneris pārāk lielā mērā ietekmēs procesus, cerot iegūt lielāku peļņu.
4. Veikt aprīkojumu vai īpašumu līzingā
Ja uzņēmumam ir nepieciešama automašīna, liela iekārta vai telpa, tad to var ņemt līzingā: jūs iznomājat īpašumu, bet ar iespēju to pilnībā izpirkt. Līzinga iemaksa neietekmēs budžetu, un tajā pašā laikā Jums būs aprīkojums, kas, visticamāk, atmaksās nodevas par to. Kādu laiku jūs maksājat par īpašumu līzingā, bet tas jums strādā un pastāvīgi gūst peļņu.

2.Izejas posms nulle

Šajā brīdī jūs varat atmaksāt naudu, ko esat iztērējis, lai atvērtu lietu. Uzņēmumam ir minimāla peļņa, un ar tās palīdzību var atbalstīt apgrozījumu: nauda no preču pārdošanas ir pietiekama, lai iegādātos jaunas partijas. Bet līdzekļi var nebūt pietiekami daudz par uzlabojumiem, kas ļaus gūt lielāku peļņu: jūs nevarat nolīgt jaunus darbiniekus vai iegādāties vairāk preces. Tāpēc uzņēmumam joprojām ir nepieciešams finansējums.

Kā piesaistīt naudu?

1. Veikt mikroaizdevumu MFI

Mikroaizdevumu nosacījumi biznesam ir ļoti atšķirīgi no patēriņa kredītu nosacījumiem — gada likme par tiem ir ievērojami zemāka (no 20%). Turklāt katrā reģionā ir MFI uzņēmējdarbības finansējumu, kas dod uzņēmējiem aizdevumus ar samazinātu likmi-no 8-9% gadā. Kā iegūt mikrozāmu, lai attīstītu savu biznesu, lasiet mūsu rakstā.
2. Organizēt naudas vākšanu ar crowdfunding
Šajā posmā jūs varat arī pieteikties uz "kolektīvo finansējumu", it īpaši, ja jūs ražojat preces — kopfinansējuma platforma var kļūt par papildu pārdošanas tirgu.

3.Izaugsmes posms

Uzņēmumam ir palielināta peļņa un klientu skaits: ir iespējams izsniegt parādus, ja tādi ir, pieņemt darbā jaunus darbiniekus, palielināt produkcijas apjomu. Papildu investīcijas ir vērts ļaut uzlabot pakalpojumu un risināt problēmas, kas kavē attīstību. Pieņemsim, ka Jūsu kurjerpasta dienestam nav vajadzīgas divas automašīnas, bet piecas. Vai interneta veikala vietne ir vērts nopietni pārstrādāt.

Arī šajā posmā ir liela iespēja saskarties ar naudas pārtraukumiem: kad jūs jau esat nopelnījis naudu, bet to rokās vēl nav, un jūs nevarat tos nodot apgrozībā vai tērēt.

Kā piesaistīt naudu?

1. Pievienojiet faktoru maksājumu shēmā
Ja jūs nodarbojaties ar tirdzniecību, tieši tagad jums ir vairāk klientu, kas nozīmē, ka jums ir nepieciešams vairāk pirkt un pārdot. Daudzi uzņēmumi pārdod preces un pakalpojumus ar atlikto maksājumu: saņēma vai pārdeva preces šodien, un nauda par to tiks pārskaitīta tikai mēnesi vai divus. Lai nebūtu kases plaisu, jūs varat izveidot savienojumu attiecībās starp Pircēju un pārdevēju faktoru. Īpašs uzņēmums vai banka maksā pārdevējam par precēm piegādes brīdī, un Pircējam paliek atlikšana: viņš maksā par precēm vēlāk un jau faktoram.
2. Veikt aprīkojumu vai īpašumu līzingā
Un šajā posmā papildu aprīkojums, Transports vai nekustamais īpašums nav obligāti jāpērk - jūs varat veikt nepieciešamo līzingā un izpirkt vēlāk, kad iekārta ļaus nopelnīt vairāk.
3. Ņemt kredītu
Pieaugošajam biznesam, kas pastāv pāris gadus, aizdevums vai aizdevums tiks apstiprināts ar lielāku varbūtību. Saņemt preferenciālus Nosacījumus vai piesaistīt garantijas atbalstu aizdevumam var bankās un MFI, kas darbojas saskaņā ar valsts atbalsta programmām.
4. Pārdot uzņēmējdarbības daļu
Tātad jūs saņemsiet ne tikai naudu tālākai attīstībai, bet arī biznesa partnerim. Lai izvairītos no iespējamiem konfliktiem un nekļūtu par negodīgas kolēģes upuri, uzmanīgi pievērsieties izvēlei: pārliecinieties, ka juridiski reģistrējat uzņēmējdarbības pārdošanu, izveidojiet līgumu, kurā būs skaidri norādīts, kādas tiesības ir partneriem un kāda loma viņiem ir projektā.
5. Piesaistīt līdzinvestorus
Jūsu bizness jau ir veiksmīgs, kas nozīmē, ka ir lielākas izredzes, ka viņi būs ieinteresēti investoriem. Jūs varat meklēt tos starp kolēģiem un paziņām, kopfinansējuma vietnēs un nozares forumos.

4.Brieduma posms

Šajā posmā bizness pārtrauc intensīvi augt un kļūst izturīgs pret ārējiem apstākļiem. Problēmas ekonomikā (piemēram, izejvielu cenu pieaugums) vai nepārvaramas varas iestādes nedrīkst kļūt par nāvessodu uzņēmumam - šajā gadījumā ir jābūt finanšu drošības spilvens, kas ļaus izdzīvot krīzi un atrast izeju no situācijas.

Lai gan riski ir kļuvuši mazāki, viss ir atļauts bez maksas. Ja jūs kontrolējat situāciju, jūs varat palikt šajā posmā ilgu laiku. Bet jūs varat attīstīt biznesu tālāk un mērogot to. Piemēram, paplašināt ģeogrāfiju un pārdošanas apjomu vai palielināt mazumtirdzniecības vietu skaitu savā reģionā. Tas prasīs ne tikai pūles, bet arī finanses.

Kā piesaistīt naudu?

Lai mērogotu uzņēmējdarbību, tikai peļņa var nebūt pietiekama. Lai piesaistītu papildu naudu, jūs jau varat iepazīties ar metodēm. Izvēlieties tos, pamatojoties uz uzņēmējdarbības specifiku. Ja jums ir transporta uzņēmums vai taksometru parks, un jums ir nepieciešams vairāk automašīnu-līzings ir piemērots. Ja jums ir skaistumkopšanas salons un vēlaties uzsākt reklāmas kampaņu, lai piesaistītu jaunus klientus, varat veikt mikroaizdevumu MFI. Nepieciešams jauns punkts-domāju, ka varbūt jums ir piemērots kredīts.

1. Aizņemties ar crowdinvesting
Crowdinvesting - veids, kā iegūt aizdevumus īpašos interneta vietnēs. Šajā biznesa posmā uzņēmuma finanšu pārskati, visticamāk, neradīs šaubas no potenciālajiem investoriem,un aizdevums izrādīsies diezgan ātri.
2. Ņemt kredītu
Nobriedušam uzņēmumam kredīts ir diezgan drošs veids, kā piesaistīt naudu, ja jūs, protams, labi saprotat, ko viņi dosies. Tajā pašā laikā uzņēmuma briedums neaizņem iespēju saņemt pabalstus.
3. Atbrīvot vērtspapīrus
Juridiskās personas brieduma stadijā var izsniegt akcijas un obligācijas, lai piesaistītu papildu naudu.

Akcija ir sava veida uzņēmuma mikrodolu "izpārdošana": akcionārs dod jums naudu, un pretī saņem procentus no iespējamās peļņas. Turklāt akcionāru balsis būs jāņem vērā, pieņemot lēmumus par uzņēmuma attīstību.

Obligācija ir parādsaistības, par kurām jūs, tēlaini runājot, aizņemat naudu no Pircēja un apņematies pēc kāda laika atgriezties vairāk.

5.Samazināšanās posms

Peļņa samazinās, pieaug izmaksas, klienti tiek zaudēti - tās ir pazīmes, kas liecina par lejupslīdes stadiju. Iespējams, ka pat tad, ja jums ir jauni klienti, neto peļņa joprojām nepalielinās: nauda iet uz izmaksu atmaksu.

Bet lejupslīdes posms ne vienmēr liecina par uzņēmējdarbības slēgšanu. Šajā posmā uzņēmums joprojām var tikt izglābts.

Kā piesaistīt naudu?

Šajā posmā veltiet laiku, lai aizvērtu problēmu, vienkārši ielejot naudu esošajā struktūrā. Vispirms noteikt problēmas: varbūt tagad jūs tērēt naudu neefektīvi un jūsu budžetus vienkārši nepieciešams pārdalīt.

Izveidojiet iekšējos procesus, mēģiniet radīt kaut ko jaunu biznesā. Tie var būt vadības lēmumi-piemēram, ievadiet jaunu darbinieku motivācijas sistēmu vai īstenojiet programmu, kas optimizēs viņu darbu. Jūs varat mēģināt un stratēģiskās inovācijas: sākt pārdot preces, kas nav konkurenti, vai izstrādāt ērtu mobilo pieteikumu, ar kuru jūs varat sasniegt jaunus klientus. Naudu šim nolūkam var piesaistīt jau zināmos veidos-piemēram, ņemt kredītu vai aizdevumu, atrast līdzinvestorus.

Pieci posmi nav obligāts scenārijs

Nav nepieciešams, lai jūsu uzņēmums izietu visus šos piecus posmus un ka posmi sekos viens otram stingri aprakstītajā secībā. Daži uzņēmumi nonāk lejupslīdes stadijā uzreiz pēc atvēršanas, citi strādā gadiem, pārejot no brieduma stadijas uz paplašināšanās stadiju – viss ir individuāls un atkarīgs no jūsu pieņemtajiem lēmumiem.